22 Ocak 2013 Salı

HAYDİ KALK AYAĞA!


2012-13 SEZON BAŞI YAZISIDIR

Haydi kalk ayağa


Beşiktaş bir yandan geride kalan yıllardan miras maddi sorunlarla boğuşurken diğer yandan kısıtlı imkanlarla yeni sezonu için iyi bir kadro oluşturma gayreti içinde.
Yaşı kemale erenler bilir benzer (Belki de daha ağır) bir manzara 80’li yılların başında vardı. O dönemde Erdoğan Demirören’in maddi katkılarının yanı sıra Rahmetli Mehmet Üstünkaya’nın kararlı bir şekilde öz kaynak düzenine yönelmesiyle işler rayına girmişti. Üstünkaya’nın ardından gelen Seba da aynı sistemi sürdürmüş ve Kartal, tarihinin en başarılı dönemlerini yaşamıştı.
Yıllar sonra iyi günler bitti ve Beşiktaş bir kez daha yere düştü, şimdi tekrar ayağa kalkması gerekiyor.
Samet Aybaba ile gençlere önem verecek bir strateji üzerinde anlaşmış olmak olumlu bir gelişme. Hedeflerden çok uzaklaşmadan bir yeniden yapılanma mümkün olabilir. Sonucunda çok para harcamak her zaman iyi takım yapmak anlamına gelmeyebiliyor. Örneğin Beşiktaş’ın çifte kupa alan kadrosu geçen sezonu boş geçiren kadrosunun dörtte bir fiyatına kurulmuştu.
Burada önemli olan bu zor şartlarda camiayı motive edip bir sinerji yakalamak. Doğru çözümlerle camia harekete geçirilir ve saha sonuçları da insanların umutlarını arttırırsa herkesin işe dört elle sarılması sağlanabilir.
Bu nedenle Beşiktaş ailesinin patronu Fikret Orman ile takımın patronu Samet Aybaba ince eleyip sık dokumalı ve iki kez hata yapma lükslerinin olmadığını bilmeliler.
Beşiktaş büyük taştır, yaşadığı sorunlar ne kadar büyük olursa olsun hepsini bir şekilde yenecektir. Yeter ki camia topyekün harekete geçsin. Henüz bu sağlanmış değil.
Herkes, her şeyi yönetimden daha doğrusu üç yöneticiden bekliyor. Üç, dört kişi yetmez. Camia ayaklanmalı, herkes işin bir ucundan tutmalı..
Asi Ruh şarkısı yol gösterici olmalı;
Bilge bir kuş gökyüzünde,
Bak ne diyor son sözünde; yıkılma öyle…
Haydi kalk ayağa yürü güneşe.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder