19 Mayıs 2014 Pazartesi

BENFİCA VE F.BAHÇE’NİN KUPA LANETİ!

Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste derler. İster inan ister inanma senin bileceğin iş ama Fenerbahçe’nin Türkiye Kupası’na 29 yıl hasret kalması, Benfica’nın 1963’den bu yana oynadığı 8 finali de kaybetmesi, canı gerçekten yananların ahının yerde kalmadığının bir kanıtı gibi.

Peki hikayeler nedir şimdi gelelim oraya:
Yıl 1983, Fenerbahçe ve Beşiktaş Türkiye Kupası’nda karşı karşıya geliyor. Kadıköy’deki maç 1-1 sona eriyor, rövanşı ise Beşiktaş 2-1 kazanıyor. İlk maçta hakemin beş-altı kişinin olduğu kalabalığa gösterdiği sarı kart sonradan anlaşılıyor ki MEHMET EKŞİ’ye gösterilmiş. Bundan haberi olmayan Ekşi ve Beşiktaş, rövanşta bu oyuncuyu oynattıkları için hükmen mağlup oluyorlar Fenerbahçe tur atlıyor. Beşiktaş o öfkeyle, en iyi oyuncularından olan ve yıllarca Beşiktaş’tan ekmek yemesi muhtemel görünen Mehmet Ekşi’yle yollarını ayırıyor. Ekşi bir beddua etti mi bilinmez ama o kupa Fenerbahçe’nin kazandığı son kupa oldu. Taa ki 29 yıl sonra tekrar kazanana kadar.

BENFİCA HİKAYESİ DE BAŞKA
 Yıllar önce vefat eden efsanevi Macar Teknik Adam Bela Gutmann, 1961 ve 1962 yıllarında 2 Şampiyon Kulüpler Kupasını kazandıktan sonra ücretine zam istediği için Benfica'dan kovulur. Sadece hakkını istediği için kovulmak ağır gelir 2 kez Şampiyon Kulüpler Kupası’nı kaldırmış olan Macar teknik adama. Gutmann gider ama giderken de Benfica'yı lanetleyen şu sözleri sarfeder: "Dilerim ki, Benfica, 100 yıl boyunca Avrupa Kupası kazanamaz".
Macar Teknik Adamın bu sözleri söylemesinin üzerinden tam 52 yıl geçti ve bu zaman boyunca Benfica son UEFA finali dahil 8 Avrupa Kupası finali oynadı ve hiç birinden zafer ile ayrılamadı. Benfica bu konuda kendi çapında bir çok çaba sarfetti. Macar teknik adamın mezarında dualar edildi, gıyabında özürler dilendi v.s.

Lanet midir değil midir karar sizin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder